Pretplata - sezona 2017./2018.

Studentska pretplata

Četvrtak, 25.01.2018., HNK Zadar, 20:00h

drama

koprodukcija

TEATAR RUGANTINO / KOTAR TEATAR / ADU

MOJA NUKLEARNA LJUBAV

redatelj / Olja Lozica

 

dramaturgija i glazba / Matko Botić
scenografija i kostimografija / Ana Sekulić
oblikovanje svjetla / Marino Frankola

Igraju:

Lada Bonacci / Petar Cvirn / Sanja Milardović / Filip Vidović

Predstava Moja nuklearna ljubav nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu forum.hr (u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara - priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj) u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa za sobom povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme, dajući uvijek različiti odgovor na isto pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Riječ je o mučnim opisima razvoja identiteta u ljubavnoj vezi, provučenim kroz urnebesno smiješne skice opsesivne potrage za srodnom dušom.

Utorak, 13.03.2018., HNK Zadar, 20:00h

GK Sisak i Teatar Exit

Duncan Macmillan

PLUĆA

redatelj / Aida Bukvić

 

prijevod / Lada Silađin
scenografija / Miljenko Sekulić
kostimografija / Danijela Gotal Grgurač
oblikovanje svjetla / Marino Frankola
glazba / Willem Miličević

Igraju:

Jadranka Đokić / Amar Bukvić

Protagonisti  predstave su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni; čitaju knjige, gledaju dokumentarce i art filmove filmove, putuju, brinu se o okolišu…Bomba  pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo “ unerediti” djetetom? - pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.Nagrade:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA ”PROLOG” 2016.

-predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocjeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ”, BANJA LUKA, 2017.

-Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu

Srijeda, 18.04.2018., HNK Zadar, 20:00h

komedija

GRADSKO KAZALIŠTE „ZORIN DOM“ - Karlovac

Oscar Wilde

VAŽNO  JE ZVATI SE ERNEST

redatelj / Mario Kovač

 

adaptacija teksta i dramaturgija / Ana Prolić
scenografija / Matija Šantić
kostimografija  / Morana Petrović
glazba / Damir Šimunović

Igraju:

Vanja Gvozdić / Peđa Gvozdić/Barbara Rocco / Katarina Baban /Katarina Strahinić / Giulio Settimo / Petra Cicvarić / Nino Pavleković

Važno je zvati se Ernest jedno je od najpoznatijih djela Oscara Wildea, slavnog književnog genija i pronicavog kritičara engleskog aristokratskog društva s kraja 19. stoljeća.

Komedija je premijerno prikazana u Londonu 1895. godine u St. James teatru te više puta ekranizirana u televizijskoj produkciji. Najglasovitija je svakako inačica Anthonyja Asquitha iz 1952. g. u kojoj je vjerno dočaran Wildeov istančan smisao za humor i ciničan stav naspram visokog društva.

Ova hirovita romantična komedija govori o dvojici prijatelja koji se zbog ljubavi zapliču u klupko komičnih situacija i vode dvostruki život služeći se imenom Ernest kako bi prikrili svoj pravi identitet.

HNK Zadar zadržava pravo izmjene programa.

  • Blagajna HNK
  • Široka ulica 8, 23 000 Zadar
  • + 385 (0) 23 314 552
  • Radno vrijeme
  • radnim danom: 11 - 13 i 18 - 20 h
  • subotom: 11 - 13 h
  • nedjeljom: sat vremena prije početka, na mjestu održavanja programa
© HNK Zadar 2014 - Sva prava pridržana