Pretplata - sezona 2018./2019.

Dramska sezona

Četvrtak, 18.10.2018., HNK Zadar, 20:00h

HNK Split

Otvorenje kazališne sezone 2018. /2019.

Marko Uvodić

OL' SMO ZA JEDAN DAN

režija / Trpimir Jukić

suradnik režije / Goran Golovko

glazba / Nela Bujas Luketić
kostimografija / Mladen Radovniković
autor stihova / Trpimir Jurkić
oblikovanje svjetla / Srđan Barbarić
oblikovanje tona / Željko Mravak

Igraju:

Arijana Čulina / Nenad Srdelić / Snježana Sinovčić Šiškov /Petra Kovačić Pavlina / Stipe Radoja / Monika Vuco /Trpimir Jurkić / Domagoj Mijić

Nakon brojnih uprizorenja Uvodićevih tekstova (kazališnih, televizijskih i radijskih)  čija je literarna ostavština neiscrpno inspirirala mnoge, splitski je teatar u godini 2018., kada se spaja 140.obljetnica rođenja i 70.godišnjica smrti Marka Uvodića, odlučio još jednom posegnuti za njegovim tekstovima, za duhom i mentalitetom jednog svijeta kojeg više nema.

Kroz 11 Uvodićevih novela u formi pripovjedanja priča, svaka s radnjom za sebe,redatelj živopisno dočarava Split u doba kojeg se svi sjećaju s toplinom.To je vrijemestarega Splita, čakavštine, okrutnog težačkog života, mižerje i siromaja, ali istovremeno i vrijeme puno duha, humora, redikula i originalnih splitskih batudi.

Uvodićevi likovi nisu ni fini ni šarmantni; brbljavi susjedi, „kultura virkanja“ u tuđe kuće,opća melankolija i provokacije žive još i danas u dalmatinskim sredinama. Tuga i nesreća isprepliću se sa smijehom, ruganjima i „kontreštavanjem“ na mediteranski topao način.

HNK Split  je dobio novu,modernu i poetičnu predstavu koja je u cijelosti drugačija od pučkog teatra i koja plijeni pozornost od početka do kraja.

Riječ je o sjajnoj hit-predstavi koja će zasigurno dugo ostati na repertoaru kazališta!

HNK Zadar zadržava pravo izmjene programa.

  • Blagajna HNK
  • Široka ulica 8, 23 000 Zadar
  • + 385 (0) 23 314 552
  • Radno vrijeme
  • radnim danom: 11 - 13 i 18 - 20 h
  • subotom: 11 - 13 h
  • nedjeljom: sat vremena prije početka, na mjestu održavanja programa
© HNK Zadar 2014 - Sva prava pridržana